|
آموزشگاه رباتیک و کامپیوتر در تهران تلفن : 77422883
نقشه مدارهای الکترونیک - مجموعه اول
1- مدار کنترل اتوماتیک فن
این پروژه با استفاده از IC LM35 به عنوان یک سنسور برای تشخیص دمای دقیق عمل می کند . ولتاژ خروجی این سنسور بصورت خطی متناسب با دما تغییر می کند بطوریکه هرچه دمای این آی سی بیشتر شود ، ولتاژ خروجی اش افزایش می یابد . خروجی آی سی به یک ترانزیستور NPN که تقویت کننده جریان است متصل شده و باعث راه اندازی یک موتور کوچک ( آرمیچر) DC می شود . ترانزیستور می تواند BC548 و یا BC547 و یا BC187 و یا مشابه آن باشد.
2- مدار آب سنج
آب هادی است و هنگامی که آب در تماس با پروب ( سیمهای ورودی ترانزیستور) قرار بگیرد ، ترانزیستور اول هدایت کرده و باعث راه اندازی ترانزییستور دوم نیز می شود جریان عبوری از مقاومت و خازن موجود در مدار باعث ایجاد نوسان شده و یک صدای تن را ایجاد می کند فرکانس این تن به مقادیر مقاومت و خازن مدار و امپدانس بلندگو بستگی دارد . در مدار فوق خازن می تواند یکصدم میکرو فاراد و یا مقادیر مختلف باشد و بلندگوی مدار می تواند هشت اهم باشد
3- مدار چشم الکترونیکی
این مدار به عنوان چشم الکترونیک برای نصب در جلوی دربهای ورودی منزل یا به عنوان زنگ خطر در بانکها و... استفاده می شود . LDR یک مقاومت تابع نور می باشد در تاریکی مقدار این مقاومت یک مگا اهم است و با تابش نور به ان مقاومتش کم می شود با تابش نور به آن و کم شدن مقاومتش باعث می گردد جریان از آن عبور کرده و آی سی CD4049 راه اندازی شود . مقاومت 220 کیلو اهم نیز یکی از ورودی های آی سی است . تقسیم ولتاژ بین این دو مقاومت صورت گرفته و به ورودی آی سی NOT منتقل می شود . و خروجی آی سی به یک عدد بیزر متصل شده است . باطری 9 ولت است و پایه 1 آی سی به مثبت باطری و پایه 8 آی سی به پایه منفی باطری وصل می شود.
4- مدار چشم الکترونیکی دوم
در این مدار یک عدد LED1 سفید رنگ به عنوان منبع نور استفاده می شود که این نور به LDR می تابد خروجی LDR به آی سی 555 متصل است . درصورتیکه بین LED1 و LDR مانعی قرار بگیرد پایه 3 آی سی فعال شده و از بیزر صدا پخش می شود. حساسیت مدار با مقدار مقاومت متغییر صد کیلو اهمی قابل تنظیم است
5- ملودی الکترونیکی
آی سی UM66 یک آی سی موزیکال و پرکاربرد است که برای تقویت جریان آن از یک عدد ترانزیستور در مدار استفاده شده است باطری می تواند 3 ولت و باندگو 8 اهم باشد.
6- مدار آژیر چهار حالته
این مدار صدای آژیر پلیس، آژیر آمبولانس، اعلام خطر آتش نشانی و صدای اسلحه را تولید می کند. خازن موجود در مدار صد میکرو فاراد است و بلندگو می تواند هشت اهم باشد. علاوه بر آن در مدار از یک عدد کلید چهار حالته استفاده نمایید بطوریکه در حالت اول پایه 1 آی سی را به نقطه 1 در حالت دوم پایه 1 آی سی را به نقطه 2 در حالت سوم پایه شماره 6 آی سی را به نقطه 1 و درحالت چهارم پایه 6 آی سی را به نقطه 2 متصل نمایید.
7- تشخیص دهنده دما
با گرم شدن آی سی LM35 جریان خروجی آن زیاد می شود و از این المان همانطور ی که در دروس رباتیک در آموزشگاه دانشمند و سری فیلمهای آموزش رباتیک ذکر شد کاربردهای فراوانی دارد آی سی 741 یک تقویت کننده عملیاتی و یا یک عدد مقایسه کننده است این آی سی نیز در مدارات رباتیک نقش مهمی دارد و معمولا" بعد از سنسور ها قرا می گیرد همانطور که قبلا" ذکر شد این آی سی دو ولتاژ ورودی پایه 2 و 3 را مقایسه کرد ه و خروجی اش ( پایه 6 ) را یک و یا صفر می نماید لذا اگر دما کم باشد یکی از LED های خروجی روشن می شود و با افزایش دما LED دیگر روشن می شود.
8- مدار فلاشر ساده
در صورتیکه که به مدارات فوق علاقمند هستید می توانید ده ها نقشه مدار الکترونیکی مانند آنها را با عنوانهای نقشه مدارات الکترونیک 1 را از سایت www.daneshmandco.ir دانلود نمایید .
همچنین در مجموعه سی دی با کد ELE 2 صد ها نقشه مدار و پروزه مختلف الکترونیکی دیگر نیز گردآوری شده است . سی دی فوق را می توانید از شرکت صفا رایانه www.cdsiran.com و یا www.cdsiran.ir خرید نمایید.
|
|
مشاوره تلفنی : 77422883 |
مشاوره حضوری |